Проектирање, изведба, продажба, инсталација и одржување на водоводните системи, како и на системите за мерење и филтрација на вода со 24-часовна техничка поддршка.

 
 
 
 
 
 

Цевни системи Victaulic

Системот Victaulic е иновативно, универзално и сеопфатно решение за приклучување на шупливите цевки со спојки и фитинзи што веќе се подготвени за монтажа.

Овозможува економично и времено штедење, лесен за корисникот, брз и едноставен систем за кој не се потребни специјални алатки за монтажа, освен рачка и клуч.

Victaulic е четврта метода при поврзувањето на цевките со заварување, прирабничко или навојно спојување. Се користи од 1925 година за цевководи, во деловни згради, бродоградилишта, во армии, рудници, индустрија и во разни видови примена насекаде низ светот. Класите на притисок може да бидат многу повисоки отколку кај прирабничките, а тежината и димензиите на спојките се во класа од една третина до една половина во однос на споредливите прирабници. Бројот на составни делови е драстично намален.

Victaulic е идеален за употреба во системите за противпожарна заштита, водоводите, водоинсталатерството, санитарните техники, системите HVAC, системите за компримиран воздух, системите за подмачкување, индустриските линии, системите за вештачки снег, за третман на вода, рафинериите, електраните.

Спојките се составени од дводелно куќиште, две завртки (до 24" или DN600) и заптивки. Заптивката е обликувана така што во внатрешноста има комора што самиот медиум ја турка кон крајот на цевката. Тоа значи дека со зголемувањето на притисокот расте и ефектот на запечатување. Оваа карактеристика обезбедува високи нивоа на притисок со високи безбедносни фактори. Може да понудиме и завртки што се погодни за вакуум.

За крај, целосна, сигурна и едноставна метода за составување цевки од јаглен и нерѓосувачки челик, бакар, алуминиум и други материјали од дијаметар од 3/4" до 72", која овозможува намалување на употребата на работната сила за најмалку 50% и драстично го намалува бројот на прашањата за инсталација и претходна подготовка, вклучувајќи ги и сите поврзани трошоци.

Предности во одно на заварувањето:

  • петпати побрза изведба на спојувањето што се зголемува со зголемувањето на дијаметарот и на дебелината на ѕидот на цевката,
  • подоцна опција за одврзување на врската (инсталација /расклопување, модификација на системот, скенирање на системот ...),
  • не е потребна контрола на заварувањето (сликање, рендген, ултразвук),
  • не постои ризик од пожар / оган како при заварувањето,
  • нема испуштање на опасни гасови,
  • кружен или флексибилен спој.
 
 
 
Ако сте заинтересирани за повеќе, ве молиме контактирајте не на телефон +389 23 130 293 или преку онлајн формуларот.
 
 
 

Пребарувач

 
 
 

контакт

ЦМЦ ГРОУП д.о.о.
Република Северна Македонија
Ул. Борис Трајковски бр. 280
1000 Скопје

T: + 389 23 130 293
F: + 389 23 130 285
E: contact@cmc-group.mk