По внимателно планираните водоводни мрежи тече чиста вода во секој дом.

 
 
 
 
 
 

PAM Rapid спојките ги заменуваат PAM CV-CE

PAM Rapid спојките ги заменуваат PAM CV-CE

11.10.2021

Производителот SAINT-GOBAIN PAM, го прекинува производството на PAM CV-CE дводелните спојки, бидејќи тие не се во согласност со важечките закони за против пожарните закони. Затоа PAM CV-CE се заменети со PAM Rapid спојките.

Едноделните спојки се секогаш прв избор за брза и сигурна конекција. PAM Rapid спојките се брзи за инсталација и целосно усогласени со најновите регулативи за одводни цевки од лиено железо и исто така се погодни за реновирање.

Почнувајќи од 1ви Јануари 2022 продажбата на PAM CV-CE ќе прекине. Во случај да ви треба поголема количина, ве молиме контактирајте не, што е можно поскоро.

PAM Rapid поседува се што ви е потребно!

  • Перформански при пожар: тестирани и одобрени.
  • Во согласност со стандардот EN877.
  • Голем опсег од DN 50 до DN300.
  • Супер брза инсталација со една завртка.
  • Висока стабилност во цевниот системот.
  • Појас за целосно отварање, особено прилагоден за проекти при реновирање.

Како да се инсталира PAM Rapid?

  • DN50 до DN200, монтажа со систем ''Ракав".

Спојките се испорачуваат претходно припремени. PAM Rapid од DN50 до DN200 се дизајнирани да бидат затегнат до целосно затворање, нема потреба да се проверува.

  • DN250 до DN300

Можат да се состават на два различни начина, во зависност од тоа дали има потреба од целосно отворен појас.

Повеќе информации и иструкции може да најдете на прикачениот документ.

 
 
 

контакт

ЦМЦ ГРОУП д.о.о.
Република Северна Македонија
Ул. Борис Трајковски бр. 280
1000 Скопје

T: + 389 23 130 293
F: + 389 23 130 285
E: contact@cmc-group.mk