По внимателно планираните водоводни мрежи тече чиста вода во секој дом.

 
 
 
 
 
 

Производството на DN 70 за опсегот PAM Standard и Plus ќе биде прекинато

Производството на DN 70 за опсегот PAM Standard и Plus ќе биде прекинато

08.10.2021

Од воведувањето на европскиот стандард EN 12056 пред околу 20 години, нови димензии на одводната цевка станаа достапни на пазарот. Се покажа дека приклучоците поради заштеда на вода во тоалетите може да се поврзат со цевки со помали димензии од DN 100. SAINT-GOBAIN PAM Soil & Drain на пазарот ја понуди новата димензија DN 75. До 5 бањи вклучувајќи го и тоалетот може да се поврзат на заедничка одводна цевка DN 75. Ова го покрена прашањето за неопходноста од DN 70.

SAINT-GOBAIN PAM многу години ги произведуваше цевките DN 70, а од 1 јануари 2022 година ќе престане производството на цевки и фитинзи DN 70. Во случај да ви треба поголема количина од овие цевки, ве молиме контактирајте не и навремено обезбедете ги потребните количини.

ПРИ ПРОЕКТИ ЗА РЕНОВИРАЊЕ, ПОВРЗУВАЊЕТО НА DN 70 СО DN 75 Е ЛЕСНО!

Кога цевките или фитинзите од лиено железо PAM DN 70 треба да се поврзат со цевките DN 75 за време на реновирањето, користете скалест прстен заедно со спојката PAM RAPID DN 75 за да се направи неопходниот премин прикажан на сликата подолу:

A - PAM цевка од лиено железо или фитинг DN 70
Б - прстен за чекори
C - спојка PAM RAPID DN 75
D - PAM цевка од лиено железо или фитинг DN 75

 
 
 

контакт

ЦМЦ ГРОУП д.о.о.
Република Северна Македонија
Ул. Борис Трајковски бр. 280
1000 Скопје

T: + 389 23 130 293
F: + 389 23 130 285
E: contact@cmc-group.mk